● Bu zorlu yolda yalnız olmadığını, ne olursa olsun hep yanınızda olacağınızı hissetmek ister.
● Ne olursa olsun onu her haliyle seveceğinizi bilmek ister.
● Kendinizi onun yerine koyarak günlük hayatını ne kadar zor idame ettirdiğini anlamanızı ve yardımcı olmanızı ister.
● Bu hassas dönemde ona baskı yapmak yerine o talep etmeden sizin yardım etmenizi bekler.
● Hormonel dalgalanmalar onda sinir, asabiyet ya da mutsuzluk, yalnızlık hissi yaratabilir. Daha fazla ilgi ve şefkate ihtiyacı vardır.
● Bebek bakımı ve bebeğin geleceği hakkında kaygı duyar. Her koşulda ona destek olacağınızı bilmek ister.
● Sizin sevginizle annesi çok farklıdır. Mümkün olduğunca aile desteği almak ister.
● Aşermek psikolojik değil gerçekten fizyolojik bir ihtiyaç ve eğer giderilmezse, hamile kişi içerlenebilir, kafayı takabilir.
● Hamileliğin zor dönemlerinde ağır işler yapamaz bunu anlamanız gerekir. Naz yapmıyor, bu nedenle ya sizin destek olmanızı ya da destek olacak birilerini ayarlamanızı bekler. ● Kilo ve bebeğe zarar verir endişesi ile her yaptığına her yediğine müdahale edilsin istemez, özellikle kilo muhabbetlerine çok içerleyebilir.
● O hamile, hasta değil karantinaya alınması gerekmez. Aksine açık havaya çıkmak ve gezmek onu daha rahatlatacaktır.
● Bebek geldikten sonra pek fırsat olmayacağı için son zamanları daha romantik takılmak ister. Bu dönemdeki önemli günleri sakın atlamayın.
● Bebeği için heyecanlanması en doğal hakkı, bunu anlamanızı bekler.
● Bu dönemde her zamankinden daha fazla özel hissetmek ister. Unutmayın size bir evlat veriyor ve bunun için sayısız zorluklar çekiyor. Ona özel hissettirin, sürprizler yapın, küçük de olsa hediyeler alın...
● Hormonlardan dolayı kıskançlık kat sayısı oldukça yüksektir. Onu kıskandıracak durumlardan mümkün olduğunca kaçının.
● Yaşadığı sıkıntılar ve hormon dengesinden dolayı sinirli ve agresif olabilir. Bu dönem sizden daha çok anlayış bekler. Olur olmaz şeylere bile takılabilir, alttan almaya çalışın... ● Heyecanının paylaşılmasını ister. Bebek hazırlıklarına mümkün olduğunca müdahil olarak ona destek olun ve en az onun kadar heyecanla beklediğinizi hissettirin.
● Eşinizin hamileliği sırasında, kenara çekilenlerden olmayın. Bebek bakımı konusunda araştırmacı olun ve öğrendiklerinizi eşinizle paylaşın. İlginiz onu mutlu edecektir. Ayrıca her gece yatmadan önce mutlaka bebeğinizi sevin, onunla konuşun... Göreceksiniz, bir süre sonra o da sevildiğini anlayarak size tepkiler verecek.
● Son olarak eşinizi dinlemeyi bilin. Gergin ve mutsuz görünüyorsa sebebin ne olduğunu en iyi kendisi ifade edebilir. Problemleri büyütmeden konuşmayı deneyin. Unutmayın eşiniz bunları dile getirmeden zaten sizin onu anlayıp bu şekilde davranmanızı bekleyecektir. Ve eğer bunları yapmıyorsanız da içine kapanacaktır.
● EMPATİK OLMAYA ÇALIŞIN!